کتاب «مدل کار در سبک زندگی با رویکرد اخلاق اسلامی» منتشر شد

کتاب «مدل کار در سبک زندگی با رویکرد اخلاق اسلامی» منتشر شد

آبان ۲۲, ۱۴۰۳

سبکِ زندگی ازجمله مفاهیم نوظهوری است که پژوهشگران علوم اجتماعی در حوزه جامعه‏شناسی، روان‏شناسی و مطالعات فرهنگی برای تبیین و تشریح رفتارشناسی انسان‏ها برگزیده‏اند. این مفهوم از اواخر قرن نوزدهم (۱۸۹۹م) در سنت جامعه‏شناسی و در اوایل قرن بیستم (۱۹۲۰م) در مطالعات روان‏شناسی به‏کار رفت. به‏عبارتی دیگر سبکِ زندگی را می‏توان متناظر با الگو‏های رفتاری نسبتاً پایدار تعریف نمود. باید توجه داشت که غالباً رفتار هر شخص نشانگر و مفسر ارزش‏ها، نیاز‏های اساسی و مجموعه عقاید و باور‏های اوست.

سبکِ زندگی از حیث گستره مؤلفه‏ها فوق‏العاده گسترده است. یکی از آن مؤلفه‏ها، ساحت کار و اشتغال است که در نسبتی متقابل با سبکِ زندگی قرار می‏گیرد؛ و هم از محتوا و قواعد سبکِ زندگی پیروی می‏کند و هم در ایجاد تغییرات و هم شکل‏گیری سبکِ زندگی مؤثر واقع می‏شود. کار و اشتغال اگر تنها علت سعادتمندی و ارتقای کمی و کیفی حیات بشری نباشد از اصلی‏ترین و اساسی‏ترین عوامل ترقی، پیشرفت، استقلال و خودکفایی ملل در طول تاریخ بوده است. بدین منظور نویسنده در این پژوهش پس از ارائه مبانی نظری و دیگر ارکان مدل کار، با بررسی وضعیت و شرایط کار و اشتغال در جامعه ایران اسلامی به طرح برخی چالش‏ها پرداخته، راهکار‏های عملی برگرفته از تعالیم اسلامی با رویکرد اخلاقی را ارائه ‏نموده است تا در سایه توسعه این شناخت، مقدمات اولیه و امکان انطباق رفتار شهروندان مسلمان بر الگوی سبکِ زندگی اسلامی فراهم آید.

سؤال اصلی در این اثر عبارت است از اینکه: مدل کار و اشتغال بر اساس سبکِ زندگی با رویکرد اخلاق اسلامی چگونه است؟

برای پاسخ به این پرسش اصلی، سؤال‌های فرعی زیر مطرح می‏شود:

  1. مبانی نظری، اهداف، روش‏ها و راهکار‏های مدل کار و اشتغال در نگرش مفهومی اسلام کدامند؟
  2. بایسته‏ها و مؤلفه‏های اخلاقی کار و اشتغال اسلامی کدامند؟
  3. چالش و آسیب‏های اساسی مرتبط در حوزه کار و مشاغل کدامند؟
  4. راهکار‏های عمده برای برون‏رفت از مشکلات و علاج چالش‏ها چیست؟

جهت پاسخ به این پرسش­ها نویسنده سعی نموده تا تألیف خود را در پنج فصل به شرح ذیل سامان دهد:

فصل اول «کلیات و مفاهیم»؛

فصل دوم «ارکان مدل کار و اشتغال اسلامی (مبانی، اهداف، اصول و روش‌ها»؛

فصل سوم «مؤلفه‌های اخلاقی کار و اشتغال در سبک زندگی اسلامی»؛

فصل چهارم «چالش‌ها در حوزه کار و اشتغال»؛

فصل پنجم «ارائه مدل کار و اشتغال اسلامی».

این اثر با پشتیبانی دبیرخانه حمایت از طرح‌های پژوهشی حوزه علمیه قم در ۳۳۷ صفحه و با قیمت ۱۶۰.۰۰۰ تومان از سوی انتشارات دانشگاه معارف اسلامی به زیور طبع آراسته شده است.

گروه اخلاق اسلامی معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی از طریق شماره ۰۲۵۳۲۱۱۰۵۸۴، رایانامه irs@maaref.ac.ir و پست الکترونیکی akhlagh@maaref.ac.ir منتظر دریافت دیدگاه‌ها و نظرات ارزشمند خوانندگان ارجمند به ویژه استادان و صاحبنظران است تا با اعمال آن در چاپ‌های بعد، شاهد ارتقاء هر چه بیشتر این اثر باشیم.

 

جهت آشنایی بیشتر با مطالب این اثر صفحه‌های آغازین کتاب را ملاحظه نمایید.

منبع خبر: معاونت پژوهشی