درباره معاونت پژوهش

معاونت پژوهش

معاون پژوهش:

1128

نام: علیرضا کمالی

شماره تلفن: ۳۲۱۱۰۲۲۰

مرتبه علمی: استادیار

پست الکترونیک: Kamali@Maaref.ac.ir

تاریخچه

مسئولین محترمی که تاکنون تصدی معاونت پژوهش را عهده دار بوده اند:

نام و نام خانوادگی آغاز تصدی پایان تصدی
دکتر غلامحسین گرامی ۱۳۸۵ ۱۳۹۴
حجت الاسلام دکتر حسین ارجینی ۱۳۹۴ ۱۳۹۸
حجت الاسلام دکتر حسن پناهی آزاد ۱۳۹۸ ۱۴۰۲
دکتر علیرضا کمالی ۱۴۰۲ تاکنون

 

شورای عالی انقلاب فرهنگی با قرار دادن دروس معارف اسلامی در برنامه آموزشی مقطع کارشناسی کلیه رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور به منظور تبیین و تعمیق باورهای دینی و انقلابی و مقابله با شبهات و تفکرات التقاطی؛ اقدام ارزنده‌ای نمود.

دستیابی به این اهداف ارزشمند علاوه بر حضور اساتید مؤمن و انقلابی در گرو تأمین متون درسی برای هریک از عناوین درسی بود. برای این منظور ابتدا مرکزی به نام مرکز تدوین متون درسی در نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها شکل گرفت و با تأسیس دانشگاه معارف اسلامی در سال 1385 این رسالت به عهده دانشگاه قرار داده شد.

مسئولیت تدوین متون به عهده جناب آقای دکتر گرامی بوده و پس از شکل گیری دانشگاه معارف اسلامی و قرار گرفتن تدوین متون در مأموریت های معاونت پژوهشی دانشگاه این مسئولیت را  تا تابستان 1394 نیز آقای دکتر گرامی عهده دار بودند.

معاونت پژوهشی دانشگاه‌ه معارف اسلامی در راستای تحقق این هدف تلاش‌هایی را برای تدوین متون درسی متناسب با دانشجویان مقطع کارشناسی انجام داده و متون بسیاری را تولید نمود و این دروس را که زمانی براساس جزوه‌های مختلف تدریس می‌شد، به وضعیت خوبی با تهیه متون مشخص آموزشی رسانده است.

این معاونت پس از جلسات نقد متعدد و نیز نیازسنجی از دانشجویان به این جمع‌بندی رسید که متون موجود پاسخگوی همه دانشجویان با تنوع رشته‌های مختلف نیست به همین منظور با بررسی‌های صورت گرفته، تصمیم به تولید کتاب در گرایش‌های پنج‌گانه دروس معارف اسلامی با رویکرد تخصصی به رشته‌های مختلف دانشگاهی گرفت.

با توجه به تنوع نيازهاي مخاطبين و يکسان نبودن سطح علمي دانشجويان در رشته‌ها و دانشگاه‌هاي مختلف لازم است از جهات گوناگون به اين امر توجه شود. براي این هدف متونی با توجه به  سه سطح علمي متوسط، خوب و عالي پيش‌بيني شد. همچنين براي برقراري ارتباط بيشتر دانشجويان با متون درسي، کتاب هایی متناسب با رشته‌هاي آنها تأليف شد. از باب نمونه درس اخلاق براي چهار گروه فني مهندسي، پزشکي، هنر و علوم انساني جداگانه تدوين شود و در گام‌هاي بعد براي رشته‌هاي خاص مانند پرستاري يا مهندسي و غيره. علاوه بر همه اين موارد، نيازهاي خاص ديگري هم وجود دارد مانند دانشگاه‌هاي پيام نور که بايد کتاب‌هاي خودخوان ـ بي‌نياز از استاد ـ تعريف شود.

البته در این رویکرد جدید بیش از ۱۵ کتاب ویژه رشته‌های علوم انسانی، فنی مهندسی، علوم پزشکی، هنر و معماری، تربیت بدنی، اقتصاد، حقوق و مدیریت منتشر شده است و بیش از 15 اثر دیگر نیز در دست تدوین می‌باشد.

وظايف و اختيارات:

  1. تهيه برنامه پژوهشي و فناوري دانشگاه و ارائه اهداف و تعيين اولويت‌هاي پژوهشي و فناوري در قالب برنامه‌هاي ميان‌مدت و بلندمدت براي طرح در شوراي پژوهش و فناوري دانشگاه.
  2. همكاري در ارائه خدمات علمي، فرهنگي و اجتماعي و برگزاري سمينارها و كنفرانس‌هاي علمي و اجراي كليه امور قراردادهاي تحقيقاتي و علمي ـ خدماتي بين دانشگاه و مؤسسات.
  3. تهيه و پيشنهاد آيين‌نامه‌هاي مختلف پژوهشي با كمك مسئولات ذي‌ربط و نظارت بر حسن اجراي آنها.
  4. برقراري ارتباط با دانشگاه‌هاي داخلي و خارجي و نيز مؤسسات علمي به منظور جلب همكاري آنها در زمينه‌هاي مختلف پژوهشي و فناوري.
  5. برنامه‌ريزي جهت استفاده اعضاي هيئت علمي از فرصت‌هاي مطالعاتي داخل و خارج برابر آئين‌نامه‌هاي خاص و ضوابط مصوب.
  6. استفاده از اساتيد صاحب‌نظر به ويژه استادان معارف اسلامي در تدوين كتاب‌هاي درسي و كمك‌درسي.
  7. اقدامات لازم به منظور شناسايي علمي و جلسات نقد براي ارزيابي كتب درسي معارف اسلامي و توجيه استادان معارف اسلامي.
  8. برگزاري كرسي‌هاي نقد و نظريه‌پردازي.
  9. برگزاري كارگاه‌ها، نشست‌هاي علمي و جلسات نقد براي ارزيابي كتب درسي معارف اسلامي و توجيه استادان معارف اسلامي.
  10. برگزاري همايش‌هاي ملي و بين‌المللي.
  11. تجليل و تقدير از پژوهشگران برتر و مؤلفين كتاب‌هاي درسي و كمك‌درسي.
  12. نظارت به فصلنامه‌هاي علمي ـ پژوهشي دانشگاه.
  13. نظارت بر كليه امور پژوهشي، تدوين، آماده‌سازي و چاپ، كتابخانه، مركز فناوري و بانك‌هاي اطلاعاتي دانشگاه.
  14. نظارت بر تهيه و تدوين سرفصل‌هاي متون درسي معارف اسلامي در گرايش‌هاي مختلف.
  15. ارزيابي فعاليت‌هاي پژوهشي دانشگاه در چارچوب برنامه‌هاي رشد و توسعه كشور در بخش آموزش عالي اساتيد معارف و طرح در هيئت رئيسه.
  16. ارزشيابي فعاليت‌هاي پژوهشي و فناوري و ارزيابي عملكرد پژوهشي و فناوري سالانه دانشگاه.
  17. هماهنگي با ساير بخش‌هاي دانشگاه در جهت تحقق اهداف كلان دانشگاه.
  18. انجام كليه امور پژوهشي.

دفتر معاونت پژوهشی

معرفی کارشناسان

ردیف نام و نام خانوادگی سمت شماره تماس پست الکترونیک
۱ سید ابوالفضل طباطبایی مسئول دفتر ۰۲۵-۳۲۱۱۰۶۴۴